Rólunk

"Célunk történelmi bortermő helyen, kiváló adottságú dűlőn, folyamatosan fejlődő technológiával friss, könnyen iható, szép savakkal rendelkező borok készítése. Valljuk, hogy a borfogyasztáshoz nem szükségesek ritka pillanatok, különleges alkalmak." 

Borainkat ősi dűlőkön modern, innovatív módszerekkel készítjük. A megjelent friss technológiáknak és kísérletezésre hajlamos szemléletünknek köszönhetően, a régióban jellemző borok újra tudnak születni és a nyéki lankák kiváló adottságai a folyamatokat oly módon támogatják, hogy évről-évre zamatosabb nedűk készülnek. Az őshonos tőkék szaporításával és a friss tőkék telepítésével az a célunk, hogy a régiót visszaemeljük méltó helyére a magyar bortérképen. 

Az 1970.-ben létrejött Bükki autonóm borvidék a filoxéria pusztításának köszönhetően a közeli Egri borvidék árnyékában működik. A régió öröksége és potenciális lehetőségei mindent biztosítanak ahhoz, hogy a nyéki fehérborok elfoglalják méltó helyüket a köztudatban és a borozók asztalain.

   A pincészet vezetői

Dr. Simon Péter és párja Budapesten élő jogász házaspár. Mindkettőjük családi gyökerei és kötődéseik miatt   a borkésztést nem hobbiszinten, hanem szenvedéllyel űzik. 2 gyönyörű lányuk van és titkon remélik, hogy egyszer ha felcseperednek, akkor átveszik a családi pincészetet és továbbviszik őseik örökségét. 

© 2017. Vilajet Kft.